Варене згущене молоко з двох інгредієнтів

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Згущівка є головним складником багатьох десертів, тому кондитери широко використовують її для приготування солодощів.

Перше згущене молоко люди спробували ще 1856 року, коли американський винахідник Гейл Борден запатентував технологію його приготування. Завдяки уварюванню, концентроване солодке молоко можна було зберігати роками.

Згущене молоко поряд з іншими консервами входило до щоденного раціону солдатів, адже завдяки високій калорійності забезпечувало бійців запасом енергії. Крім того, ласощі входять до стратегічного набору продуктів багатьох країн. За нормами, до складу згущеного молока входять лише молоко і цукор, а кондитери широко використовують його для приготування солодощів.

Інгредієнти:

  • 1 л свіжого молока;
  • 500 г цукру;
  • 1 ст. л ванільного цукру (за бажанням).

Приготування покроково:

1. У велику каструлю виливаємо молоко, висипаємо цукор і ставимо на середній вогонь. Помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Трохи зменшуємо вогонь і уварюємо суміш. Варене згущене молоко набуде карамельного відтінку. Чим довше варитимете згущене молоко, тим густішою вийде маса. Процес займає приблизно 2-3 години.

2. Коли вирішите, що маса досить густа, додайте ванільний цукор і прокип'ятіть ще 5 хвилин. Відставляємо каструлю з вогню, переливаємо згущівку в суху скляну ємність і залишаємо до повного охолодження. Зберігайте молоко в холодильнику.

Смачного!

Залиште свій коментар

Вибір редакції