Мінкульт вирішив популяризувати читання в Україні: як це робитимуть

Мінкульт вирішив популяризувати читання в Україні: як це робитимуть

Фото: junewantsitall.com

Розпочинається акція #Читай_досягай.

Міністерство культури України разом із Українським інститутом книги розпочинає всеукраїнську акцію, яка заоходить до читання книжок.

Називається вона #Читай_досягай, розповіли у Сніданку з 1+1.

Це спільний проєкт Інституту книги і Міністерства культури та інформаційної політики. Участь в акції візьмуть відомі українці: діячі культури, громадські лідери, а також чиновники та міністри. Вони розкажуть про своє знайомство з літературою, а також поділяться списком книг, які вплинули на їхнє життя. У межах промоції добірки книг будуть зібрані під хештегом #Читай_досягай.

"Українська нація малочитаюча. Лише вісім відсотків читають щодня. Процес читання як класного проводження часу має стати трендом цього року", - каже міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Очільник Мінкульту розповів, що намагається прочитувати дві книжки на тиждень. Каже, що зараз одночасно читає Юрія Андруховича "Радіоніч" і Бертардна Рассела "Історія західної філософії".

До слова, відомо, що читання позитивно впливає на уяву, допомагає підтримувати бесіди та дозволяє творчо мислити. Так, наприклад, підприємець і програміст Білл Гейтс щороку читає пів сотні книг. Своєю чергою, вихідних Ілон Маск запевняє, що навчився будувати ракети завдяки читанню книжок.

Як повідомлялося, у Великій Британії на аукціоні Hansons за майже 90 тисяч доларів продали перше видання книжки "Гаррі Поттер і філософський камінь". Зазначається, що проданий екземпляр був одним з пів тисячі копій, які побачили світ 1997 року. 

Читання під примусом: як мотивувати дитину до корисного заняття

Читання під примусом: як мотивувати дитину до корисного заняття

Повʼязані теми:

Наступна публікація