“Горіло й падало”: свідки про збиття ракет над столицею 29 травня

“Горіло й падало”: свідки про збиття ракет над столицею 29 травня

Уламки ракети впали на дорогу в Оболонському районі Києва 29 травня / Фото: Віталій Кличко/Тelegram

Повторного ракетного удару Росія завдала лише за шість годин після нічної ракетної атаки.

У Києві внаслідок ракетної атаки 29 травня всі повітряні цілі успішно збиті протиповітряною обороною. Так повторну атаку росіян прокоментували у столичній мерії. Після роботи ППО залишки ракет впали одразу в кількох районах Києва — на проїжджу частину у Деснянському районі, на території парку на Лівому березі, а також є три випадки поруч із заправкою на Оболоні.

Попередньо в Повітряних силах кажуть, що ракети летіли по балістичній траєкторії. Це могли бути “Іскандери”, які чужинці запускали з півночі. Це вже 16-та атака на Київ від початку місяця. Вперше за довгий час ворог ударив по столиці вдень, коли люди перебувають на вулиці та на роботі.

В Оболонському районі столиці, де впали залишки російської ракети, побувала кореспондентка ТСН Наталія Нагорна.

Вона повідомила, що загоряння вже давно вдалося загасити. Спеціалісти мають забрати залишки ракети. Траса дуже жвава, і те, що там немає великої кількості постраждалих людей і пошкоджених автомобілів, насправді диво.

Очевидці розповіли про те, що ця ракета горіла ще в повітрі. Було дуже добре видно, як вона падає, незважаючи на те, що відео бажано не знімати і не викладати. Кажуть, що горіло дуже потужно. Але зараз ситуація достатньо спокійна. Досі залишається закритим рух. Це спричинило невеликі затримки в транспорті. Зараз ходять далеко не всі тролейбуси.

Повітряна тривога сьогодні вдень, 29 травня, тривала 1 годину 14 хвилин. Дуже цікаво те, як кияни відреагували на цю ракетну атаку. В Оболонському районі Києва, на місці, де впали уламки ракет, поруч є АЗС. Люди, які побачили цю атаку, не заховалися до укриття. Натомість вони приїхали на місце побачити наслідки на власні очі або залишилися на заправці та продовжили свою роботу.

Один з очевидців прокоментував побачене: “Горіло й падало. А ми сиділи і бачили збиття, а також те, як упав уламок. Може, треба було йти в укриття, але я приїхав подивитися”.

Ще одна очевидиця розповіла: “Побачила постфактум, як загорівся уламок ракети. Те, що він не влучив у машину, це справжня удача”. Коментуючи побачене, жінка навіть усміхалася, бо каже, що таке життя, і потрібно бути емоційно стабільними та мислити позитивно.

Це, мабуть, найкраща порада. Залишаємося в безпеці та усміхаємося попри все, на зло нашим ворогам. Звісно, віримо в наші сили Протиповітряної оборони і дякуємо їм.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що протиповітряна оборона України збила всі ворожі цілі – 11 балістичних ракет, які Росія вдруге за добу випустила по Києву та області.

За даними мера Києва, медики госпіталізували одного пораненого в Подільському районі столиці.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що окупанти могли атакувати Київ "Іскандером", оскільки ракети летіли по балістичній траєкторії. З його слів, РФ атакувала з півночі.

"Попередньо це були "Іскандери". Вони є різних модифікацій. "Іскандер-М" — це балістична ракета, а є "Іскандер-К" — це крилата ракета. Який вид озброєння був застосований — дамо пізніше", — сказав Ігнат.

Нагадаємо, що вночі 29 травня російські військові також завдали масованого удару по Києву та області. Окупанти застосували іранські дрони "Shahed" і ракети Х-101/555.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація