"Паспорт вакцинації" в Україні: Федоров розповів про впровадження документа

"Паспорт вакцинації" в Україні: Федоров розповів про впровадження документа

Фото: Associated Press

Документ планують запустити від липня.

В Україні від 1 липня планують запустити "паспорт вакцинації".

Про в ефірі "Сніданку з 1+1" повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, нині працюють над його наповненням та дизайном. Сертифікат буде як паперовим, так і електронним у застосунку "Дія. Документ". Зокрема, він міститиме дані про те, коли і яким препаратом була вакцинована людина, чи хворіла вона COVID-19.

"Ми одна з перших країн, яка почала активно працювати з ВООЗ, Євросоюзом та всіма європейськими стандартами. Ми в першу чергу орієнтуємось на міжнародні процеси, щоб українці мали змогу подорожувати з паспортом. Як його можна буде використовувати в Україні, залежить від МОЗ. Від того, яку вони оберуть політику. Наша частина технічна: зробити так, щоб вакциновані українці, мали цей сертифікат", - наголосив Федоров. 

Окрім того, вже сьогодні в застосунку запрацюють нові послуги. Приміром, можна буде змінити місце реєстрації, відкрити ФОП, поставити цифровий підпис чи оплатити водійський штраф. Всі ці дії в електронному вигляді матимуть юридичну силу. Власне, як і майбутній COVID-сертифікат, дані з якого мають інтегрувати до міжнародних баз.

Як повідомлялося, від 17 травня "паспорт вакцинації" запускає Велика Британія. Документ дозволяє вакцинованим від коронавірусу вільно подорожувати за кордон. Для зручності вся інформація міститься в безкоштовному застосунку, в якому треба реєструватися за два тижні до поїздки. Можна також отримати паперовий сертифікат, він буде дійсний через п’ять днів після введення другої дози вакцини. 

Нагадамо, міністри туризму країн G20 дійшли згоди щодо запровадження "паспортів вакцинації". ЄС введе їх в другій половині червня. Це дозволить відновити туризм у європейських країнах.

 

Новини України: вже з 1 липня запустять паспорт вакцинації

Новини України: вже з 1 липня запустять паспорт вакцинації

Повʼязані теми:

Наступна публікація