Поблизу Києва викрили підпільний реабілітаційний центр, де знущалися над пацієнтами

Поблизу Києва викрили підпільний реабілітаційний центр, де знущалися над пацієнтами

Виявилось, людей там утримували силою.

Неподалік Києва поліцейські накрили підпільний центр для лікування нарко та алкозалежних. В самому закладі не було жодних дозвільних документів на роботу.

Антон Коцуконь поїхав в цей центр, а також поспілкувався із його колишніми пацієнтами. Більш детально - у матеріалі ТСН.19:30

Дівчина воліє не називати свого імені і не показувати обличчя. Вона - колишня пацієнтка центру реабілітації "Шанс". Каже: три місяці, проведені в закладі, радше були схожі на знущання. Моральний тиск витримували далеко не всі.

Поліцейські виявили в закладі 20 пожильців. Усі повідомили, що тут їх тримали силою. Шістьом працівникам псевдо-медзакладу готують підозри. Але подібних центрів - тисячі, і кожен вибирає методи на власний розсуд. Часом вони дієві і справді допомагають, часом - ні. В Україні досі законодавчо не врегульовано сферу надання реабілітаційних послуг.

Місяць утримання в підпільному центрі - близько 8 тисяч гривень, в той час коли профільна клініка - в десятки разів дорожча, а державні фактично не працюють. Але найголовніше - за законодавством людина має сама надати згоду на допомогу, без її підпису офіційні заклади не лікуватимуть, на відміну від підпільних.

Правоохоронці уже не вперше накривають подібні реабілітаційні центри. Але їхня кількість не буде зменшуватись, поки не з’явиться чітке регулювання цього ринку, певні спеціалісти.

Новини України: поблизу Києва викрили підпільний реабілітаційний центр, де знущалися над пацієнтами

Новини України: поблизу Києва викрили підпільний реабілітаційний центр, де знущалися над пацієнтами

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація