Ткаченко назвав два свята, вихідні через які не переноситимуть на будні дні

Ткаченко назвав два свята, вихідні через які не переноситимуть на будні дні

Календар вихідних днів 2022 / Фото: pixabay.com

За словами міністра, офіційно ще фінального документа немає, але був такий план.

У вересні цього року Мінкульт спільно з Інститутом національної пам'яті активно говорили про те, що від наступного року нібито можуть припинити переносити вихідні на будній день, якщо свято припадає на суботу чи неділю. Однак, як пояснив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, це стосуватиметься лише двох святкових дат.

Про які саме свята йдеться, він розповів 30 листопада в ефірі "Сніданку з 1+1".

Так, за словами міністра, йдеться про 8 Березня та 1 Травня. Тобто планується, що, якщо ці свята припадуть на суботу або неділю, то на найближчі будні дні вихідні переноситися не будуть.

"Це комплексне питання стосовно всіх свят і офіційних, і неофіційних. Серед них було обговорення того, що лише два свята, мова йде не про переніс свята, а про переніс вихідних, це 1 Травня та 8 Березня. Це загальноєвропейська традиція і навіть у Радянському союзі не було наступного дня вихідного", - зазначив очільник Мінкульту.

Водночас Ткаченко наголосив, що це не стосуватиметься усіх інших традиційних та офіційних свят.

"Усі інші традиційні свята: Новий рік, Різдво, Пасха, Трійця - залишається так як і було, тобто вихідні будуть переноситися на будні дні", - пояснив міністр та додав, що офіційно фінального документа щодо цього ще немає.

Читайте також: 

Найближчими днями в Києві почнуть протиаварійні роботи Гостиного двору

Найближчими днями в Києві почнуть протиаварійні роботи Гостиного двору

Повʼязані теми:

Наступна публікація