Стало відомо, який фільм від України побореться за "Оскар"

Стало відомо, який фільм від України побореться за "Оскар"

Фото: Associated Press

Картина Нарімана Алієва "Додому" була єдиною заявленою на розгляд комітету стрічкою.

Сьогодні стало відомо, який фільм від України побореться за перемогу на премії "Оскар" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

Так, від нашої країни до Лос-Анджелеса поїде драма режисера Нарімана Алієва "Додому". Зауважимо, що ця стрічка також отримала Гран-прі Одеського кінофестивалю. Окрім того, це була єдина заявлена на розгляд комітету картина.

"Для нас це важливий етап реалізації нашого фільму. Головна ціль, щоб кіно побачили, як в Україні, так і за її межами. За допомогою мандату Українського Оскарівського Комітету у нас з’являється додаткова можливість вийти на північноамериканський майданчик з нашим проектом. І ми зробимо все з нашого боку, щоби бути гідним представником культурної дипломатії України в світі", – прокоментував Наріман Алієв, пише Arthouse Traffic.

У Каннах показали стрічку "Додому" режисера Нарімана Алієва

У Каннах показали стрічку "Додому" режисера Нарімана Алієва

Про фільм:

"Додому" – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступає Володимир Яценко ("Дике поле").

"Додому" вийде в український прокат 7 листопада. Номінанти на премію "Оскар" будуть оголошені 13 січня 2020 року. Церемонія нагородження відбудеться у Лос-Анджелесі 9 лютого 2020 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація