Юрист розповіла, чому син Білик народився за кордоном

Юрист розповіла, чому син Білик народився за кордоном

Білик вже привезла сина до Києва / Фото: jfstar.com

В Україні програма сурогатного материнства не доступна для незареєстрованих пар.

Співачка Ірина Білик не змогла б скористатись програмою сурогатного материнства в Україні, поки б не оформила стосунків зі своїм коханим Асланом Ахмадовим. Про це ТСН розповіла юрист.

Хоча наша країна є передовою у цьому питанні, однак існує ряд обмежень для людей, яким доступна програма.

"Незважаючи на те, що в Україні законом врегульоване питання сурогатного материнства, тим не менше, в Україні пари, які перебувають в незареєстрованих стосунках, не можуть взяти участь у цій програмі. Так само нею не можуть скористатися одинокі люди", - каже юрист Анна Маляр.

Саме тому, ймовірно, Білик обрала для народження дитини Угорщину, де законодавство в цьому питанні більш лояльне. Крім того, співачка убезпечила себе, як публічну особу, від витоку інформації.

Втім, юрист запевнила, що зі встановленням офіційного батьківства тут, в Україні, у співачки проблем не виникне. Для цього батькам необхідно подати заяви разом із документами, що підтверджують біологічне батьківство.

Як відомо, син Ірини Білик та Аслана Ахмадова народився 8 грудня у Будапешті. Хлопчика вже привезли до Києва, йому дали ім'я – Табріз.

Повʼязані теми:

Наступна публікація