Кабмін доручив збільшити запаси газу в 1,3 разу

Кабмін доручив збільшити запаси газу в 1,3 разу

Фото: УНІАН

Нині в підземні сховища закачали 12,866 мільярда кубометрів блакитного палива.

Для стабільного проходження опалювального сезону в підземні сховища до 1 листопада повинні закачати 17 млрд кубометрів газу. Це в 1,3 разу більше, ніж уже закачали – 12 млрд 866 млн кубометрів станом на 6 вересня.

Про суттєве збільшення запасів ідеться в опублікованій на урядовому порталі постанові Кабміну від 31 серпня, пише УНІАН.

"Такий обсяг дозволить забезпечити споживачів (промислових, ТКЕ, ТЕЦ, бюджетні установи та населення) природним газом в умовах значного зниження температури повітря в зимовий період 2016-17 років", – говориться в документі.

Раніше планували збільшити запаси газу до 14-14,5 млрд кубометрів.  "Нафтогаз України" планує закуповувати частину імпортного газу за власні кошти, а також за кредитні 300 млн доларів від Європейського банку реконструкції та розвитку. Також найближчим часом Євросоюз та Україна спільно звернуться до Світового банку, аби він виділив Україні 500 млн доларів кредиту на закупівлю газу для проходження опалювального сезону.

Крім того, теплові електростанції  і теплоелектроцентралі зобов'язані до 1 листопада накопичити 133 тис. тонн мазуту як резервного палива.

Наприкінці липня Кабмін затвердив план заходів з підготовки до опалювального сезону, згідно з яким зобов'язав накопичити на складах ТЕС і ТЕЦ 2,8 млн тонн вугілля (1,4 млн тонн вугілля антрацитної групи і 1,4 млн тонн вугілля газової групи) до 1 листопада.

Нагадаємо, Україна суттєво скоротила споживання газу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація