Мінфін України докапіталізував ПриватБанк на 107 млрд грн – Fitch

Мінфін України докапіталізував ПриватБанк на 107 млрд грн – Fitch

Фото: УНІАН

Агентство прогнозує підвищення рейтингів банку до суверенного рівня.

Міністерство фінансів України докапіталізувало націоналізований ПриватБанк на 107 млрд грн.

Про це йдеться в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, передає "Інтерфакс-Україна".

За даними агентства, докапіталізація одного з найбільших українських банків відбулася в грудні минулого року.

У Fitch заявляють, що позитивні результати докапіталізації ПриватБанку, в тому числі за рахунок випуску прив'язаних до валюти ОВДП, дозволять фінустанові забезпечити ліквідність її валютних зобов'язань. Агентство прогнозує підвищення рейтингів банку до суверенного рівня.

Нагадаємо, раніше Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті ПриватБанку з "ССС" до "RD" (обмежений дефолт).

Націоналізація "Приватбанку" завершена

Націоналізація "Приватбанку" завершена

Нагадаємо, про націоналізацію "ПриватБанку" стало відомо пізно ввечері в неділю, 18 грудня. У середу, 21 грудня, фінустанова офіційно перейшла у державну власність. Міністерство фінансів купило "ПриватБанк" у Фонду гарантування вкладів фізосіб за символічну одну гривню.

Перехідний період тривав 72 години. У понеділок, 19 грудня, голова НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що "ПриватБанк" віднесений до категорії неплатоспроможних. За її словами, дефіцит капіталу банку склав 116 млрд грн, а 97% корпоративного кредитного портфеля було роздано компаніям, пов'язаним з акціонерами. Цю "дірку" держава планує закрити випуском облігацій держпозики. 

Колишні топ-менеджери банку спростували претензії НБУ в наявності дірки в 148 мільярдів гривень. "Банк нормально працював, і міг нормально працювати і далі. Міфічні діри – це все результат зміни облікової політики Нацбанку, який припинив приймати на облік ті застави, які у нас були і які до цього бралися на облік", - розповів колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет.

Тим часом вперше націоналізацію "ПриватБанку" прокоментував колишній співвласник Ігор Коломойський.

Вкладники "ПриватБанку" отримали законні підстави на повернення коштів у випадку банкрутства банку

Вкладники "ПриватБанку" отримали законні підстави на повернення коштів у випадку банкрутства банку

Повʼязані теми:

Наступна публікація