Нацбанк продовжує зміцнювати курс гривні

Нацбанк продовжує зміцнювати курс гривні

Гривня зміцнила свої позиції / Фото: Reuters

НБУ  підвищив одразу на 20 копійок офіційний курс гривні.

Станом на сьогоднішній ранок, долар коштує 23 гривні 30 копійок, євро – 25 гривень 23 копійки.

В обмінниках один долар продають від 24,87 грн, один євро – від 27,1 грн. Про це повідомляється у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Крім того, ціни на бензин не змінилися. Cередня вартість одного літра бензину А-95 становить 21 гривню 70 копійок. Найдорожче заправити свою автівку А-95 водії зможуть за 23 гривні 89 копійок. Найнижча ціна пального цієї марки – 19,50 грн. Середня ціна за літр дизельного палива становить 21,17 грн, а газ здешевшав на 15 копійок – 9,60 грн.

При цьому економити електроенергію стане ще вигідніше, тому що українцям компенсують 20% вартості при купівлі нових енергозберігаючих котлів.

Як повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, Кабмін також має намір виплачувати до 40% компенсації за купівлю інших енергозберігаючих пристроїв та матеріалів. Про схему повернення коштів та старту дії нововведення поки що не повідомляється.

Своєю чергою, на співробітників прокуратури чекає скорочення. Зменшення штату працівників на 20% планується вже за тиждень - 15-го квітня. Звільняти будуть тих, хто не відповідає новим стандартам професії. Такі зміни відбудуться у рамках реформи "Про прокуратуру".

Український уряд розпочав реформу транспортної інфраструктури. Її планують підігнати до європейських норм. Зараз відбувається глобальне переобладнання залізниці: перевіряють технічний стан усіх потягів, усувають несправності і готують нові проекти залізничних реформ. Також будуть лагодити автомобільні дороги та вводити внутрішній річковий транспорт.

Як повідомлялося раніше, інфляція у березні перевершила найгірший прогноз бюджету-2015.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація