Нацбанк визнав неплатоспроможним "вДумчевий" банк

Нацбанк визнав неплатоспроможним "вДумчевий" банк

Регулятор відніс "Класикбанк" до категорії проблемних ще півроку тому.

Нацбанк визнав неплатоспроможним комерційний "Класикбанк", який перебував у категорії проблемних ще з грудня 2015-го.

Відповідне рішення регулятор ухвалив учора, 14 червня.

"Підставою для такого рішення стало неприведення банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства протягом 180 днів з моменту віднесення до категорії проблемних. ПАТ "Класикбанк" було віднесено до категорії проблемних в грудні 2015 року у зв'язку з непрозорою структурою власності. 1 квітня банк повідомив регулятора, що зазначені у відомостях про структуру власності особи є номінальними утримувачами на користь колишнього голови правління ПАТ "КБ "Преміум" Сергія Думчева (балотувався на мера Києва зі слоганом "Голосуй вдумчиво"). Заявлений бенефіціар банку не надавав пакет документів для погодження набутої істотної участі. Також банк та власник не змогли реалізувати альтернативне вирішення цього питання, наприклад, відчуження банку на користь третьої особи", – пояснили своє рішення в НБУ.

Через порушення строку приведення структури власності фінустанови відповідно до вимог Нацбанку, регулятор і ухвалив рішення про визнання "Класикбанку" неплатоспроможним.

"У банку були розміщені вклади 65 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 258 тис. грн", – уточнили в НБУ.

Нагадаємо, Нацбанк скасував частину адміністративних обмежень на валютному ринку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація