"Нафтогаз" і "Газпром" не змогли домовитися щодо ціни на газ – Коболєв

"Нафтогаз" і "Газпром" не змогли домовитися щодо ціни на газ – Коболєв

Фото: УНІАН

Доля формули ціни на газ вирішиться у Стокгольмі.

НАК "Нафтогаз України" та російське ПАТ "Газпром" не змогли домовитися щодо формули ціни на газ, тому остаточне рішення цього питання буде отримано у Стокгольмському арбітражному суді.

Про це в інтерв'ю "5 каналу" розповів голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Коболєв розповів, як перемога "Нафтогазу" проти "Газпрому" вплине на гаманці українців

Коболєв розповів, як перемога "Нафтогазу" проти "Газпрому" вплине на гаманці українців

"За вимогою трибуналу ми провели переговори з "Газпромом" щодо контракту на купівлю-продаж газу. Вони нещодавно завершилися, і за їх результатами ми йдемо в трибунал для отримання остаточного рішення щодо нової формули деяких інших аспектів подальшої роботи з цією компанією", - сказав посадовець.

Коболєв зазначив, що не може розкривати багато деталей закритих переговорів між компаніями, але, за його словами, "Нафтогаз" і "Газпром" не досягли того прогресу, на який розраховував трибунал.

"Газпром" і "Нафтогаз України" судяться у Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року. Предметом позовів є контракти на постачання газу з Росії в Україну та транзит через територію України від 2009 року.

Українська компанія зажадала від "Газпрому" компенсації 30,3 млрд доларів за перегляд тарифу на транспортування палива через газотранспортну систему Європи. "Газпром" вимагає від "Нафтогазу" 47,1 млрд доларів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація