Під час карантину суттєво знизилися зарплати: кому і де найбільше платять в Україні

Під час карантину суттєво знизилися зарплати: кому і де найбільше платять в Україні

Фото: УНІАН

Найменше платять працівникам сфери харчування.

В Україні в квітні середня зарплата штатного працівника підприємств, установ та організацій склала 10 430 гривень. Це у порівнянні з березнем на 8,9 % менше. Найбільшу зарплату отримують у сфері "Фінансова та страхова діяльність" - 20 256 грн, найнижчу - "Тимчасове розміщення та організація харчування" - 3 500 грн.

Про це свідчать дані Держстату.

Водночас, квітнева цьогорічна зарплата вище, аніж була у квітні 2019 року. Торік середня зарплата складала 10 тисяч 269 гривень.

У більшості областей розмір зарплати перебуває в межах від 8000 до 9000 грн. Найбільшу середню зарплату отримували у столиці – майже 15,3 тисяч гривень. А найменшу в Чернівецькій області – 7,5 тисяч гривень.  

За даними відомства, найвищу зарплату отримують працівники у сфері "Фінансова та страхова діяльність". Це, в середньому 20 256 гривень. На другому місці –"Інформація та телекомунікації". Представники цієї галузі отримують близько 18 317 гривень.

На третій сходинці – "Державне управління й оборона" де отримують в середньому 15 041 гривень. Найменше в Україні платять працівникам у сфері "Тимчасове розміщування й організація харчування". Вони отримують 3 500 гривень. 

Нагадаємо, у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозували, що до кінця цього року реальна зарплата українців зросте на 8-9%. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація