Рейси до Криму влетіли у копієчку російським авіакомпаніям

Рейси до Криму влетіли у копієчку російським авіакомпаніям

Фото: Getty Images

За порушення заборони на польоти до Криму винесено понад 5 тис. постанов.

Україна нарахувала російським авіакомпаніям, які здійснювали польоти в окупований Крим, штрафів на суму 721,2 млн грн.

Про це повідомили в Державній авіаційній службі України, передає "УНІАН" .

"Всього після анексії Криму Російською Федерацією Україна нарахувала російським авіакомпаніям, які порушували українське законодавство і здійснювали польоти в окупований Крим, 721,236 млн грн штрафів", - повідомили в Державіаслужбі.

За порушення заборони на польоти до Криму винесено понад 5 тис. постанов.

"Поки вони нічого не сплатили, ні копійки", - резюмували в Державіаслужбі.

Нагадаємо, 25 листопада 2015 року Україна ухвалила рішення про заборону на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній.

Через заборону транзиту російським літакам над територією України втрати держпідприємства з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") можуть скласти до 25-30 млн євро на рік.

 Із 25 жовтня 2015 року Україна та Росія ввели санкції та заборонили одна одній здійснювати рейси в свої країни. Україна ввела санкції проти 29 авіакомпаній (27 російських і дві "віджаті" Росією в Криму), зокрема, через те, що вони здійснюють польоти до окупованого Криму, а також у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових. Москва ввела дзеркальні санкції, але не пояснила причину. Тоді Київ узагалі заборонив усім російським авіакомпаніям літати до України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація