Росія припинила бути найбільшим торговельним партнером України – НБУ

Росія припинила бути найбільшим торговельним партнером України – НБУ

Фото: УНІАН

Вона опустилась на друге місце за товарообігом.

Росія опустилась на друге місце у рейтингу найбільших країн за товарообігом з Україною.

Про це йдеться у даних НБУ за І квартал 2019 року, повідомляє LIGA.net.

На перше місце вирвався Китай із товарообігом у 2,5 мільярда доларів, при чому 1,9 мільярда з них Україна імпортує. Загалом це становить 10,6% від загальної торгівлі України.

Росія опустилась на друге місце із показником у 2,3 мільярда. Російські товари України також переважно імпортує – на 1,7 мільярда доларів. Замикає першу трійку Німеччина (1,65 мільярда доларів).

Також до п’ятірки найбільших торговельних партнерів України увійшли Польща (1,4 мільярда) та Білорусь (1,08 мільярда).

Позитивне сальдо торгівлі Україна має з Туреччиною, яка перебуває на шостому місці. Вона експортує українських товарів на 634 мільйони, тоді як Україна турецьких – на 448 мільйонів. Також у десятці перебувають США (1,01 мільярда), Італія (977 мільйонів), Індія (763 мільйони) та Єгипет (702 мільйони), при останнім трьом Україна більше експортує товарів, аніж імпортує у них.

Нагадаємо, від серпня 2018 до липня 2019 року Україна увійшла в трійку найбільших країн-експортерів агропромислової продукції до Європейського Союзу. Згідно з повідомленням, найважливішими країнами походження агропромислового імпорту в Євросоюз за минулі 12 місяців були США (12,5 млрд євро), Бразилія (11,7 млрд євро), за ними йдуть Україна (6,7 млрд євро) і Китай (6 млрд євро).

Російську нафту та нафтопродукти більше не експортуватимуть в Україну

Російську нафту та нафтопродукти більше не експортуватимуть в Україну

Повʼязані теми:

Наступна публікація