У "Борисполі" зняли з себе відповідальність за зрив угоди з Ryanair

У "Борисполі" зняли з себе відповідальність за зрив угоди з Ryanair

Фото: Ryanair / Facebook

Керівництво летовища каже, що вимоги лоукостера неприйнятні.

Ірландський лоукостер Ryanair не підписав угоду, яку надіслав компанії український аеропорт "Бориспіль". Про це на прес-конференції заявив директор летовища Павло Рябікін, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Як заявив директор аеропорту, за свій прихід ірландці зажадали умов, які порушують українське законодавство і закони бізнесу. З його слів, Ryanair домагалися для себе безкоштовної аеронавігації в Україні, безкоштовних реєстраційних стійок у терміналах, безкоштовного приміщення для головного офісу і офісу з продажу квитків, а також права збудувати власний готель на території аеропорту – загалом 14 пунктів вимог. Остання з яких – будь-які суперечки мали би вирішувати британські суди.

Перемови закінчились у п'ятницю. "Бориспіль" надіслав в Ірландію компромісний варіант підписаного зі свого боку договору, але у Ryanair його не підписали. Пізніше на офіційному сайті Ryanair призупинили продаж квитків із України.

"Я періодично чую заяви з боку керівництва міністерства – у випадку, якщо контракт не буде підписано, керівництво "Борисполя" має вийти та відповісти, чому. Я вам заздалегідь відповідаю: якщо він не буде підписаний, то тільки з однієї причини – тому що для нас, для держави, цей контракт не буде вигідний", - наголосив гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

Ірландський лоу-костер "Ryanair" не підписав угоду із українським аеропортом "Бориспіль"

Ірландський лоу-костер "Ryanair" не підписав угоду із українським аеропортом "Бориспіль"

Повʼязані теми:

Наступна публікація