У "Газпромі" озвучили ціну газу для України на останній квартал

У "Газпромі" озвучили ціну газу для України на останній квартал

"Газпром" готовий продавати газ Україні по $ 252 / Фото: Укртрансгаз

У Росії думають, що в України немає грошей для закупівель.

Ціна природного газу для України "за формулою" складе $ 252 за 1 тис. куб. м в четвертому кварталі цього року.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер.

За його словами, компанія працює чітко за контрактом, підписаним у 2009 році. Жодні зміни у формулу ціни вноситися не будуть.

"Як відомо, ціни визначаються поквартально, відповідно, і знижка може надаватися поквартально. Тим більше ми бачимо, яка висока волатильність цін на енергетичних ринках. Тому за ціною на третій квартал рішення щодо знижки російським урядом ухвалене, але Україна, на жаль, навіть не може скористатися цими пільгами, тому що і таких грошей наразі немає", - зазначив Міллер.

На четвертий квартал глава "Газпрому" очікує знижувальну тенденцію цін на газ. За його оцінками, ціна "за формулою" для України на цей період складе $ 252. "Будемо, звичайно, орієнтуватися на ціни суміжних європейських держав. Сказати про те, яка може бути надана знижка, наразі, з урахуванням високої волатильності в принципі, сьогодні ще не можна. Але до моменту початку поставок у четвертому кварталі таке рішення з боку Росії буде ухвалено", - сказав Олексій Міллер.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявляв, що ціна природного газу з РФ без знижок у четвертому кварталі-2015 для країни може скласти $ 250.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна накопичила в підземних сховищах 14 млрд куб. м природного газу, але необхідно, як мінімум, ще один мільярд.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація