Миколу Мозгового поховали біля Леоніда Бикова

Відомого українського композитора та співака Миколу Мозгового 1 серпня поховали на Байковому кладовищі в Києві. Попрощатися з ним зібралися більше 200 людей.

У неділю, 1 серпня, в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври відспівали українського композитора та співака, директора палацу "Україна" Миколу Мозгового.

Звідти жалобна процесія рушила на Байковий цвинтар. Кортеж складався з кількох десятків авто, двох автобусів і двох мікроавтобусів. Його супроводжували машини "швидкої" та патруля ДАІ.

Мозгового поховали поруч із могилою української журналістки Наталії Кондратюк та академіка Георгія Пухова. Також неподалік поховані актори Леонід Биков, Сергій Іванов, Микола Олялін, письменник Павло Глазовий, екс-міністр МВС Юрій Кравченко.

Попрощатися з Мозговим приїхали близько 200 людей. Панахиду відправляв священик Української православної церкви Московського патріархату.

Під час погребіння музикант із Закарпаття заграв на флейті національний гімн "Ще не вмерла Україна". Потім - мелодію до пісні "Ой летіли дикі гуси" та "Пісня про рушник".

Микола Мозговий помер 30 липня. У 63-річного композитора не витримало серце.

Читайте також:

Помер співак і композитор Микола Мозговий

Україна попрощалася з видатним режисером Юрієм Іллєнком

Помер головний балетмейстер київської оперети

Пішов з життя знаменитий льотчик Попков - прототип Маестро з фільму "В бой идут одни старики"

Миколу Мозгового поховали біля Леоніда Бикова

Миколу Мозгового поховали біля Леоніда Бикова

Повʼязані теми:

Наступна публікація