Британські вчені з'ясували, що відеоіграшки викликають галюцинації

Британські вчені з'ясували, що відеоіграшки викликають галюцинації

На думку вчених, іграшки викликають галюцінації. / Фото: psyportal.net

Вчені провели дослідження, опитавши майже півтисячі геймерів.

Нові дослідження британських вчених встановили, що тривалі ігрові сесії можуть стати причиною галюцинацій.

Представники команди з дослідження інтерактивних розваг з Ноттінгемського Університету опитали 483 геймера і з'ясували, що відеоігри можуть викликати справжні візуальні галюцинації.

Насправді, вчені зробили такий висновок за результатами опитування гравців на форумах - тобто достовірними такі дані назвати складно. Тим не менш, опитані гравці, які сиділи за іграшками більш чотирьох годин на день, часто скаржилися на "змінене візуальне сприйняття реального світу".

Дослідники хотіли дізнатися щось нове про так званий феномен ігрового переносу, який багато в чому схожий з "синдромом Тетріса" - коли тривалі ігрові сеанси змушують користувачів підсвідомо переносити ігрову механіку на реальну життя.

Вчені зробили висновок, що тривалі ігрові сеанси нерідко примушували геймерів ставити під питання власну ментальну стабільність, відчувати безпричинне занепокоєння, а іноді - вести себе імпульсивно.

Як повідомлялось раніше, спецслужби вводять агентів у віртуальні світи іграшок і шпигують за юзерами. Наприклад, серед орків та ельфів WoW виявили агентів спецслужб США і Британії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація