Офіційно: NASA збирається на Марс з новою місією у 2018

Офіційно: NASA збирається на Марс з новою місією у 2018

Під час експедиції будуть проводитися сейсмічні дослідження.

NASA дала зелене світло для місії щодо запуску дослідницького апарату InSight на Марс.  Дана місія має на меті вивчити внутрішню будову і склад червоної планети, пише IflScience.

Згідно з повідомленням, запуск планують здійснити у травні 2018 з прибуттям на Марс у листопаді того ж року.  

Зазначається, що InSight – це стаціонарний спусковий апарат, який має пробурити 5 метрів під поверхню Марсу, щоб виміряти температуру планети, а також вивчити приповерхневу область. Ці дослідження дозволять не лише зрозуміти як влаштований Марс, але й інші кам'янисті планети.

"Це чудово, що ми рухаємося вперед з цією місією, яка допоможе нам краще зрозуміти походження Марса та всіх кам'янистих планет, у тому числі і Землю", - заявив чинний помічник адміністратора Управління наукових польотів  NASA у Вашингтоні Джефф Йодер.

Окрім того, у NASA зазначили, що початковий бюджет становив 675 мільйонів доларів, але через затримку потрібно додати ще 153 800 000 доларів. Це, своєю чергою, може призвести до скорочення місій до 2020 року.

Зазначимо, що в 2015 році у NASA відклали запуск InSight через несправності. Спершу апарат мали запустити у 2016.

Нагадаємо, раніше NASA провело успішні випробування ракетного двигуна RS-25 для ракетної системи SLS, яка, за розрахунками, має стати найпотужнішою в світі. NASA розглядає SLS як ракетну систему, призначену для польотів у міжпланетний простір, у тому числі до Марсу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація