Uber і NASA уклали контракт щодо запуску летючого таксі

Uber і NASA уклали контракт щодо запуску летючого таксі

Фото: Reuters

Випробування машин почнуться 2020 року.

Компанія Uber і американське космічне агентство NASA уклали контракт на спільну роботу над центром управління летючим таксі Uber Elevate.

Про це повідомили 8 листопада на презентації сервісу в Лісабоні, передає Reuters.

Згідно з контрактом, NASA буде працювати над проблемою стеження і управління літальними апаратами в міському повітряному просторі, щоб вони не заважали роботі аеропортів та диспетчерських систем.

Uber займеться розробкою інфраструктури для летючих таксі. Самі машини будуть виробляти потенційні партнери компанії - Boeing, Embraer, Mooney або Bell Helicopter.

Передбачається, що летючі таксі будуть розраховані на чотири пасажирських місця, вони зможуть досягати швидкості 322 км/год. Випробування машин почнуться 2020 року. Повноцінно запустити послугу планується через 10 років.

Нагадаємо, компанія Airbus Helicopters збирається наступного року представити свою нову модель CityAirbus - літального апарату для перевезення пасажирів, здатного злітати і сідати вертикально. Випробування силової електроустановки CityAirbus вже проведені. Апарат буде призначений для перевезення фіксованими маршрутами до чотирьох пасажирів в умовах густонаселеного мегаполісу. Наприклад, з залізничних вокзалів до аеропортів.

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація