У Конгресі США ухвалили оборонний бюджет: $ 350 млн передбачено для України

У Конгресі США ухвалили оборонний бюджет: $ 350 млн передбачено для України

Фото: Reuters

Закон дозволяє і виділення Україні летальної зброї.

Комітети з питань Збройних сил США Палати представників і Сенату затвердили проект оборонного бюджету на 2018 фінансовий рік, який передбачає $ 350 млн для України, в тому числі у вигляді летальної зброї.

Про це пише Укрінформ.

Але закон містить обмеження щодо виділення принаймні половини цих коштів, поки глава Пентагону не підтвердить, що Україна вжила значних заходів для реалізації інституційної реформи у сфері оборони.

Для протидії російській агресії оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає виділення $ 4,6 млрд в межах Європейської ініціативи стримування для підтримки союзників НАТО та посилення оборонного потенціалу США в Європі.

Американські ЗМІ назвали можливість надання Україні летальної зброї " смертельною помилкою"

Американські ЗМІ назвали можливість надання Україні летальної зброї " смертельною помилкою"

Також передбачається виділення $100 млн в рамках Європейської ініціативи запобігання загрозам в рамках оборонних програм для країн Балтії. Документ також уповноважує виділити $ 58 млн для відповіді на порушення Росією договорів про скорочення озброєнь.

Загалом же на оборонні потреби передбачається виділення $ 700 млрд, що на $ 26,1 млрд перевищує офіційний запит президента.

Для остаточного затвердження законопроект має пройти загальне голосування в Палаті представників і Сенаті, після чого підписаний президентом США.

Нагадаємо, раніше до Києва прибув міністр оборони США Джеймс Меттіс, він мав обговорити з українською владою, зокрема, надання летальної зброї. У Держдепі наголошують, що рішення ще не ухвалене.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація