Учені показали неймовірні темпи танення Арктики

Учені показали неймовірні темпи танення Арктики

За нормальних літніх температур крига танутиме ще більше.

Учені повідомили, що цього місяця розтануло більше арктичного льоду порівняно з іншими замірами, зробленими раніше. Такі дані шокували науковців.

Кожної весни лід, який намерзає в Арктиці під час зими, починає плавитися, коли піднімається температура. Цьогоріч умови на Північному полюсі були холоднішими, ніж зазвичай для цієї пори. Своєю чергою, показники того, як тане лід, для науковців видалися невтішними, пише видання Metro.

Згідно з повідомленням, такі дані свідчать про те, що за нормальних літніх температур крига  танутиме ще більше. Як наслідок, вже за кілька років можна буде побачити льодове покриття на найнижчому рівні в історії.

"Це дійсно дозволяє припустити, що в найближчі кілька років, у більш типових теплих умовах, ми побачимо деякі дуже драматичні подальші втрати", - сказав науковець Тед Скембос.

Зазначається, що найнижчий коли-небудь зареєстрований рівень того, як розтанула крига, був 2012 року.

Нагадаємо, раніше науковці вигадали спосіб пояснити глобальне потепління за допомогою кригиНа думку вчених, давні шматки криги формувалися ще у ті часи, коли чергування льодовикових періодів було набагато частішим. Аналіз такої криги може допомогти вченим пояснити, чому сьогодні відбувається зміна клімату. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація