Що буде з мозком, якщо снідати морозивом. Науковці здивували відкриттям

Морозиво "пробуджує" мозок людини і змушує працювати продуктивніше.

Морозиво на сніданок корисне для мозку. Такого висновку дійшли японські вчені з університету Кьорін.

Половина учасників дослідження щоранку їла морозиво. Після цього вони проходили тести. У результаті група, яка їла на сніданок морозиво, виконувала завдання набагато краще і швидше. На думку вчених, морозиво "пробуджує" мозок людини і змушує його працювати продуктивніше.

Про це йдеться у "Сніданку з 1+1".

Світовими рекордсменами у поїданні морозива є новозеландці. До 26 кілограмів холодних десертів припадає на кожного жителя щороку.

За статистикою українці з’їдають лише по 2 кілограми на рік.

Перш ніж купувати солодке, треба уважно перевірити напис на упаковці. Роль відіграє навіть одна цифра.

"Це морозиво молочне, вершкове, і пломбір. Це державний стандарт 4733 - де не дозволяється замінювати ні молоко, ні вершки, ні молочний жир комбінованими якимись продуктами. Якщо на упаковці вказано ДСТУ 4735, морозиво містить у собі рослинні жири. Такі як пальмова чи кокосова олія. Та навіть ці замінники молока повинні бути належної якості і в правильній пропорції. Інакше – жир відчуватиметься на смак", - каже фахівець з харчових технологій.

Не завжди ціна гарантує  якість. Часто ми переплачуємо за гарну обгортку і підсилювачі смаку. Тож якщо вас насторожує якість магазинного морозива, найкращий варіант – зробити його самому.

Раніше у Південній Кореї стартували продажі морозива під назвою Gyeondyo-bar, що перекладається як “тримайся”, яке бореться з похміллям.

ВідеоСумнівний смаколик: на що варто звертати увагу при виборі морозива

Сезон морозива відкрито. Особливо ласі до солодкого  діти. Ці ласощі приємні на смак, але часто мають сумнівний склад. Виробники вдаються до хитрощів, вказуючи некоректний склад на етикетках продукту. Сніданок провів власний експеримент, а також дізнався, як за лічені хвилини приготувати морозиво вдома. 

Сумнівний смаколик: на що варто звертати увагу при виборі морозива

Залиште свій коментар