Водії електрокарів виявляються більш щасливими

Водії електрокарів виявляються більш щасливими

Фото: Drive

Вчені довели, що водіння електрокара викликає менший стрес у водіїв і більше уважності на дорозі

Британська компанія LEVC (London Electric Vehicle Company) провела дослідження про те, як змінюється стан водія електрокара в порівнянні з водінням машини з ДВС. Випробування проводилися в ідентичних умовах, а для аналізу використовувалася шапка з десятками електродів, які передають сигнал на електроенцефалограму.

Фото: Drive

Для порівняння брали дизельне таксі і батарейний чорний кеб LEVC TX, який за технічними характеристиками більше гібрид послідовного типу, але тільки на електрозаряді може проходити до 129 км. Його зарядка при швидкому циклі складе близько 45 хвилин на 80 км шляху. Він передбачає те, що в міських умовах водії не будуть задіювати бензиновий мотор.

Команда під керівництвом доктора Дункана Вільямса вивчала активність мозку під час керування автомобілем, а також рівень шуму (в електрокарі він опинився на п'ять децибел нижче і більш рівномірний по діапазону) і змінну частоту серцевих скорочень. Для достовірності випробовуваних було кілька.

Фото: Drive

Виявилося, що водій відчуває більше спокою в процесі їзди на електрокарі, а також показники демонструють більшу уважність до дорожньої обстановки. Після поїздок на дизельних автомобілях і на електричних, досліджувані заповнили анкети, де вказали, що мали більше почуття щастя" за кермом "батарейного" автомобіля.

Повʼязані теми:

Наступна публікація