Адвокати Януковича оголосили про вихід із судового процесу

Адвокати Януковича оголосили про вихід із судового процесу

Віктор Янукович / Фото: Reuters

Засідання суду перенесли.  

Адвокати позбавленого звання президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк та Ігор Федоренко заявили про вихід з судового  процесу в Оболонському районному суді Києва.

Про це вони повідомили під будівлею судової установи.

Захисники утікача наголосили, що відсьогодні, 6 липня, не братимуть участі у судовому засіданні, оскільки Янукович написав заяву про те, що відмовляється від їхніх послуг. Юристи також написали відповідну заяву, повідомляє УНІАН.

Адвокати стверджують, що Янукович вирішив піти на такий крок після попереднього засідання суду 29 червня, де йому нібито було відмовлено в участі у судовому процесі та  долученні до процесу ряду свідків.

"Були прийняті ключові антиправові неправосудні рішення про відмову допиту свідків у суді. Вони були про відмову участі Яунковича у процесі", - сказав Сердюк.

Прокурор у справі Максим Крим виступив із клопотанням про призначення екс-президенту адвоката із Центру безоплатної правової допомоги. Після цього головуючий у справі суддя Владислав Дев'ятко оголосив перерву у засіданні до 10.00 12 липня. 

Як уже повідомлялося, Оболонський суд Києва дозволив здійснювати спеціальне судове провадження у справі Віктора Януковича. Такий дозвіл надали через неявку Януковича, який мав би вийти з судом на скайп-зв'язок. На заочному судочинстві прокурори наполягали. 

Ще в листопаді 2016 року генпрокурор Юрій Луценко оголосив підозру у держзраді Віктору Януковичу в приміщенні Святошинського суду, будучи на прямому зв'язку з ростовським судом, де перебував президент-утікач. Янукович обвинувачується у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України. 

Янукович вирішив відмовитися від участі у судовому процесі в Києві

Янукович вирішив відмовитися від участі у судовому процесі в Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація