Адвокатом утікача Онищенка стала юристка зі США Марта Борщ - ЗМІ

Адвокатом утікача Онищенка стала юристка зі США Марта Борщ - ЗМІ

Фото: УНІАН

Юристка, яка брала участь у справі екс-прем'єра Павла Лазаренка, напередодні відмовилась від посади аудитора НАБУ

Американська адвокат та юрист, яка брала участь у справі щодо корупції екс-прем'єра Павла Лазаренка, яка відмовилась від посади аудитора НАБУ, стала адвокатом народного депутата-утікача Олександра Онищенка.

Про це сам нардеп повідомив "Страна.ua".

"Мені її рекомендували як ефективного професіонала. Ми зустрілися. Я розповів їй повну історію про фальсифікацію моєї справи, Марта вникнула, розібралася і загорілася темою. Витримаю інтригу, такі люди не запрошуються для простих завдань. Скоро ви зрозумієте чому", - розповів Онищенко.

Нагадаємо, нардепа підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня 2016 Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави.

27 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. За останньою інформацією Онищенко перебуває у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні. Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень.

На початку 2018 року Al Jazeera оприлюднила розслідування, за яким нардеп-втікач Олександр Онищенко та бізнесмен, засновник девелоперської компанії Mos City Group Павло Фукс придбали у "младоолігарха"-втікача Сергія Курченка компанію, яка володіє 160 мільйонами доларів заморожених активів екс-президента Віктора Януковича.

Повʼязані теми:

Наступна публікація