Комітет Конгресу США не став визнавати Савченко військовополоненою

Комітет Конгресу США не став визнавати Савченко військовополоненою

Конгресмени внесли поправки у текст резолюції по Савченко.

Конгресмени затвердили текст резолюції стосовно льотчиці.

Комітет конгресу США затвердив текст резолюції стосовно Надії Савченко, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Адвокат Савченко, Марк Фейгін, переконував конгресменів змінити статус Надії - із заручниці на військовополонену. Така поправка була б іще одним кроком до визнання Америкою ситуації на Сході України війною, унаслідок якої можуть існувати і військовополонені.

Однак наразі на сайті Конгресу серед поправок - тільки уточнення щодо викрадення та голодування Савченко, а також її арешту та утримання у в'язниці. Резолюцію стосовно Савченко за номером "Н-50" тепер має найближчим часом розглянути Конгрес.

"Безліч людей утримують у тюрмах упродовж тієї катастрофи, яка зараз відбувається в Україні, тому резолюція вкрай важлива. І я вірю, що завдяки її духу ми зможемо висловити наше прагнення визволити не тільки одного українського пілота, жінку, яку ми назавжди пов'язуємо з цією катастрофою і ім'я якої наразі знаємо. Але це ще й наша надія на те, що цей конфлікт скінчиться, можливо, і завдяки мінським домовленостям", - сказав конгресмен Кріс Сміт.

"Нагадаю, їх частиною було звільнення всіх заручників, з обох боків, але ми маємо бути впевнені, що український народ знає про те, що ми, в Конгресі, намагаємося робити все для миру", - додав він.

Нагадаємо, Рада ухвалила звернення до Путіна із закликом звільнити Савченко.

Комітет конгресу США затвердив текст резолюції стосовно Надії Савченко

Комітет конгресу США затвердив текст резолюції стосовно Надії Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація