Кремль розробляє хитрий план переобрання Путіна через референдум — ЗМІ

Кремль розробляє хитрий план переобрання Путіна через референдум — ЗМІ

Фото: Reuters

Вибори відбудуться 2018 року.

Вибори президента Росії 2018 року можуть провести за типом референдуму.   

Як повідомляє видання "Известия" з посиланням на джерело в Кремлі, фактично мова йдеться про підтримку чинного президента Володимира Путіна за явної відсутності сильних конкурентів.

"Очевидно, що реальну конкуренцію чинному президенту ніхто не складе, а штучно створювати нових кандидатів — сенсу немає, — сказав співрозмовник в АП. — Зараз запит не на нові яскраві обличчя, а на прозорі, легітимні вибори, на чесність, справедливість і повагу до громадян".

Ставка буде зроблена на співвідношення явки і абсолютної більшості голосів від загального числа виборців. Такі зміни дозволять Путіну показати найрекордніший від 2000 року — від моменту його обрання на перший термін — результат.

"Цей сенс повинен бути зрозумілий і цінний для виборця не меншою мірою, ніж, наприклад, повернення Криму Росії, що стало фактично новим символом згуртованості і об'єднання країни. Пошуком цього "нового символу" і займається зараз внутрішньополітичний блок Кремля", — пише газета.

Для забезпечення легітимності в Кремлі планують збільшити кількість спостерігачів на дільницях для голосування та оснастити всі ділянки відеокамерами. При цьому "малювати" результат на виборах в регіонах нібито не збираються, але і не відкидають, що цю проблему розв'язати не вдасться. Однак, основною метою є висока явка і голосування абсолютної більшості від загального числа виборців. Зараз розглядаються різні варіанти, в тому числі — 70% тих, хто проголосував за 70-відсоткову явку.

Російську молодь залучатимуть на вибори 2018 року за допомогою соцмереж. Зокрема, мова йдеться про те, що фото з виборчої дільниці повинні бути популярними.

"Звичайно, легше проводити вибори за наявності "зовнішнього чинника", тобто ситуації, перед якою можна закликати громадян згуртуватися навколо чинного лідера. Однак створювати його штучно завдання немає ", — відзначило джерело.

Нагадаємо, вибори в Росії мають відбутися в березні 2018 року. 2016 року провладна партія "Єдина Росія" отримала абсолютну конституційну більшість в нелегітимній "Держдумі". Ряд країн, в тому числі і Україна, частково не визнали легітимність законодавчого органу РФ через обрання так званих депутатів в окупованому Криму.

Олексій Навальний може втратити шанс на участь у президентських виборах Росії

Олексій Навальний може втратити шанс на участь у президентських виборах Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація