Луценко розповів про зміну статусу розшукуваного Саакашвілі

Луценко розповів про зміну статусу розшукуваного Саакашвілі

Фото: УНІАН

За словами генпрокурора, політику відправили підозру, тож до кінця дня вона буде вважатися врученою.

Вже ввечері 6 грудня лідер партії "Рух нових сил", колишній очільник Одеської ОДА Міхаіл Саакашвілі матиме статус підозрюваного у відкритих кримінальних провадженнях.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу у Верховній Раді.

"У зв`язку з втечею вчора Саакашвілі, у зв`язку з тим, що він перебуває в розшуку, сьогодні в законом установленому порядку на його місце проживання, а також до його захисту направлена підозра", - пояснив він.

За словами Луценка, фактично до кінця дня вона буде вважатися такою, яка вручена.

Саакашвілі уникає питання про своє ймовірне затримання

Саакашвілі уникає питання про своє ймовірне затримання

Після цього, додав генпрокурор, Саакашвілі матиме статус підозрюваного за статтею про сприяння злочинній організації.

Зазначимо, напередодні після втечі з авто правоохоронців Саакашвілі отримав статус втікача з-під варти.

Нагадаємо, 5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків. Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, проте його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі. Згодом вони виламали двері - і він вийшов з машини. З колоною прихильників Саакашвілі підійшов до Ради.

В СБУ заявили, що здійснили затримання у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї" Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю.

Луценко також закликав Міхеіла Саакашвілі самостійно прийти до слідчих протягом 24 годин. Після цього терміну за політиком знову прийдуть силовики.

Поліція 6 грудня намагалася штурмувати наметове містечко біля Ради, однак зустріла опір активістів. Внаслідок протистояння в обох сторін є постраждалі. Правоохоронці заявили, що разом з СБУ проводили заходи з розшуку та затримання Саакашвілі. Однак їм не вдалося здійснити операцію.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація