Меркель, Олланд, Обама легітимізують розчленування України — сенатори США

Меркель, Олланд, Обама легітимізують розчленування України — сенатори США

Маккейн наполягає на постачаннях американської зброї Україні. / Фото: Getty Images

Маккейн та Грем закликали негайно надати Україні зброю та накласти суворіші санкції на Росію.

Американські сенатори Джон Маккейн на Ліндсі Грем оприлюднили спільну заяву, у якій звинуватили західних лідерів у потуранні Володимиру Путіну і його маріонеткам на Донбасі.

"Канцлер Німеччини та президент Франції, за підтримки президента США легітимізують розчленування суверенної нації у Європі вперше за 70 років", - йдеться у заяві, яка є реакцією сенаторів на події у Дебальцевому.

"Західні лідери заявляють, що військового рішення конфлікту в Україні немає. Путін так не думає. Він продовжує агресію, і за відсутності сильнішої підтримки Заходом української армії, надалі ми спостерігатимемо реалізацію нав'язаного Росією військового вирішення в Україні, як це вже сталося на частині території Грузії та Молдови", - заявили законодавці.

Маккейн та Грем закликали негайно надати Україні зброю та накласти суворіші санкції на Росію.

"Давно пора надати Україні захисне озброєння та накласти додаткові санкції та покарання, які можуть змінити поведінку Путіна, включено із виключенням Росії з фінансової системи SWIFT. Президент Обама має зробити це негайно, а не ховатись за провальними спробами домовитись з агресором у той час, коли реальна ситуація робить будь-яку дипломатію неефективною", - закликали сенатори.

Нагадаємо, Радбез ООН схвалив "російську" резолюцію в підтримку мінських домовленостей по Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація