На захист Штепи в суді виступить Тарута

На захист Штепи в суді виступить Тарута

Суд над Штепою стартує 23 лютого

Адвокат екс-мера Слов'янська хотів би бачити серед свідків іще й Сергія Пашинського.

Скандальній екс-голові Слов'янська Неллі Штепі подовжили утримання під вартою до середини квітня. Розгляд справи по суті призначено на 23 лютого, повідомляє кореспондент ТСН.

Штепу обвинувачують за двома статтями кримінального кодексу – за зазіхання на територіальну цілісність країни та пособництво у створенні терористичної організації. Але сама підсудна вважає себе жертвою, адже запевняє, що 81 день провела в полоні терористів.

Сьогодні судді задовольнили клопотання адвокатів екс-мера про залучення до свідчення півсотні свідків. Серед них екс-губернатор Донеччини, нардеп-мільярдер Сергій Тарута.

"У момент захоплення міського відділу Штепа каже, що вона свої дії погоджувала з керівництвом Донецької області. Ну, а з ким їй було погоджувати? Вона каже, що з Пашинським погоджувала, але я не знаю – зможемо допитати Пашинського?.. А Тарута знайшов у собі сміливість і підтвердив ці факти", - розповів адвокат Штепи В'ячеслав Дейниченко.

Слідчі мають вісім томів матеріалів з винуватості Неллі Штепи і запросили підтвердити провину десятьох свідків.

"Свідки, яких сторона обвинувачення сьогодні клопотанням викликала до суду для допиту, наразі дадуть свідчення щодо кримінальних правопорушень, які слідством інкриміновані Штепі", - пояснила державний обвинувач Олена Кравченко.

Як відомо, викраденого заступника екс-мера Слов'янська вбили пострілом у голову.

Кореспондент ТСН Світлана Федчун

Повʼязані теми:

Наступна публікація