Посол України у Киргизстані спровокував сварку з Путіним

Посол України у Киргизстані спровокував сварку з Путіним

Фото: Reuters

Дорошенко вказав на особливу позицію України.

Посол України в Киргизстані Микола Дорошенко на засіданні ради глав держав-учасників СНД в Бішкеку вказав на незаконність анексії Криму у присутності президента Росії Путіна, чим викликав реакцію російського лідера.

Про це пише ТАСС.

Дорошенко вказав на особливу позицію України щодо двох пунктів порядку денного: головування Росії в СНД в 2017 році і перепису населення в країнах СНД, який планується на 2020 рік.

"Враховуючи те, що Росія порушила норми міжнародного права і анексувала частину території України, сприяє військовому конфлікту на сході України, українська сторона не сприймає передачу головування", - заявив Дорошенко. Те ж саме стосується і участі Криму в перепису.

"Результати перепису ми будемо вважати нікчемними", - сказав Дорошенко.

Путін відповів на слова посла: "Росія нічого не анексувала. Все, що сталося з Кримом - результат протиправних дій певних політичних сил в Україні, які довели справу до державного перевороту", - заявив він.

А з приводу головування Росії в СНД він сказав, що Україна не ратифікувала статут співдружності, а тому вносити свої пропозиції права не має.

Повʼязані теми:

Наступна публікація