Путін визнав, що захищає на Донбасі російськомовне населення

Путін визнав, що захищає на Донбасі російськомовне населення

Фото: Reuters

Також російський президент назвав захистом населення анексію Криму.

Президент РФ Володимир Путін зізнався, що Росія була змушена захищати російськомовне населення на Донбасі та в Криму.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на форумі "Росія кличе".

"Наголошую, що ми були змушені захищати російськомовне населення на Донбасі, змушені були відреагувати на прагнення людей, які живуть у Криму, повернутися до складу РФ", - запевнив Путін.

Водночас він обурився, що Захід одразу почав розкручувати "новий маховик антиросійської політики і запровадження санкцій".

Як відомо, російський президент завжди відкидав будь-які звинувачення у військовій підтримці бойовиків на Донбасі. Відкидав навіть те, що на Донбасі були військові інструктори. А під час минулорічної прес-конференції він раптово змінив риторику.

Зазначимо, що така історія була й з Кримом. Спочатку Путін не визнав, що там присутні російські військові, тому всі називали їх "зеленими чоловічками". Однак пізніше він все ж визнав, що це російські військові.

Стосовно Донбасу, протягом усього часу, що триває збройний конфлікт, влаштований Росією, Путін увесь час повторював, що "наших військових там нема". Наприклад, 14 квітня 2014 року під час прямої лінії з росіянами Путін називав присутність російських військових на Донбасі нісенітницею.

Повʼязані теми:

Наступна публікація