Рада підтримала закон про мовні квоти на телебаченні

Рада підтримала закон про мовні квоти на телебаченні

Фото: pixabay.com

Проект зібрав 269 схвальних голосів.

Сьогодні, 23 травня, Верховна Рада України проголосувала за "Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації", що встановлює мовні квоти.

Проект зібрав 269 схвальних голосів нардепів.

Згідно із законом частка передач та фільмів українською мовою у теле- радіоефірах мають складати не менше 75% протягом доби. Причому як у денному (з 7 до 18) так і у вечірньому (18-22) ефірах.

Для місцевих та регіональних мовників частка української має складати не менше 50%.

Випуски новин також на 75% мають йти українською мовою. Передача вважається українською мовою, якщо всі виступи ведучих виконані винятково українською мовою. Водночас допускається використання виступів спікерів іншими мовами або ж музичні твори, якщо вони не супроводжуються

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації (друге читання) (вручено 23.05.2017) from tsnua

Нагадаємо, 16 березня під час засідання Верховної Ради нардепи у першому читанні ухвалили закопроект, що передбачає збільшення квот української мови в аудіовізуальних засобах масової інформації.

Метою законопроекту є закріплення законодавчих гарантій при здійсненні телерадіомовлення, зокрема встановлення обов'язкової частки телевізійних передач, в тому числі передач новин, виконаних українською мовою протягом доби.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація