Разумков сказав, коли заговорить українською

Разумков сказав, коли заговорить українською

За його словами, перейде на державну мову, коли стане нардепом.

В ефірі ток-шоу "Право на владу" лідер партії "Слуга народу" Дмитро Розумков сказав, коли перейде на українську мову.

Мовити українською Разумкова попросила ведуча Наталія Мосейчук після його виступу. Він пообіцяв перейти на українську, коли стане депутатом парламенту.

"Як тільки я стану народним депутатом і у мене буде така можливість, я обов'язково перейду на українську", - сказав Разумков.

Як повідомлялося, парламент України ухвалив законопроект про українську мову. Рішення підтримали 278 народних депутатів. Очікується, що після підписання документу президентом буде створено Інститут уповноваженого із захисту державної мови. Відповідальність за порушення норм закону також передбачена. Втім автори документи запевняють, що всі страшилки про мовний закон, - це неправда. За ґрати нікого не саджатимуть, штрафи відклали на три роки. Передбачили безкоштовні курси української для дорослих. Найбільш пильним око закону про мову буде до посадовців та публічної сфери. 

Щойно ухвалений закон відразу заблокували представники опозиції постановою про порушення регламенту. Це незначна та тимчасова перепона, але, якщо у парламенті не встигнуть проголосувати проти неї, закон про мову може потрапити на підпис вже до наступного президента. Він, до речі, вже пообіцяв переглянути ухвалений закон про українську мову на дотримання Конституції та відповідності інтересів усіх громадян України.

Президент Порошенко урочисто підписав закон про мову

Президент Порошенко урочисто підписав закон про мову

Повʼязані теми:

Наступна публікація