РНБО збирається розширити санкційний список для РФ

РНБО збирається розширити санкційний список для РФ

Фото: УНІАН

У Турчинова чекають на пропозиції від уряду, СБУ та Нацбанку.

Рада нацбезпеки і оборони виступила за введення нових антиросійських санкцій.

Про це за підсумками засідання РНБО заявив секретар ради Олександр Турчинов.

"РНБО зробила декілька протокольних доручень. Перше доручення - Кабміну, СБУ та НБУ, воно стосується подання найближчим часом пропозиції на РНБО щодо розширення санкційного списку. Це повязано з тим, що США та ЄС прийняли рішення щодо нових санкцій проти РФ. І ми не можемо не врахувати ці ініціативи наших стратегічних партнерів. Саме тому, доручено ініціаторам... внести нам відповідні пропозиції", - сказав він.

Турчинов додав, що, коли ці пропозиції будуть внесені, РНБО ухвалить рішення про "розширення списку персональних, спецальних, економічних та інших обмежувальних заходів, санкцій щодо фізосіб та юросіб РФ".

Нагадаємо, у Сенаті США допрацювали законопроект про нові санкції проти РФ. Законопроект доопрацьовували, бо представники республіканських партій заявили, що він порушує конституцію, адже містить заходи, що стосуються бюджету США. Також демократи звинуватили республіканців в тому, що вони хочуть "вбити законопроект", щоб догодити президенту США Дональду Трампу. Республіканці своєю чергою заявляли, що їх зауваження носили лише процесуальний характер.

Тепер законопроект буде направлений на розгляд у палату представників.

Раніше країни-члени Євросоюзу вирішили продовжити санкції проти Росії.  Про це у Twitter повідомив президент Європейської Ради Дональд Туск.

"Домовилися. ЕС продовжить економічні санкції проти Росії через відсутність виконання Мінських домовленостей", - написав він. 

На закритому засіданні РНБО обговорюють закон про реінтеграцію Донбасу

На закритому засіданні РНБО обговорюють закон про реінтеграцію Донбасу

Наступна публікація