Росія не братиме участь у роботі ПАРЄ до кінця 2016 року

Росія не братиме участь у роботі ПАРЄ до кінця 2016 року

Росія не зможе взяти участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи до кінця 2016 року / Фото: Reuters

Про це заявила глава ПАРЄ Анн Брассер.

Росія не зможе взяти участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи до кінця 2016 року або доти, поки в країні не буде обраний новий парламент.

Про це заявила глава ПАРЄ Анн Брассер, повідомляє російська "Нова газета".

"Я шкодую про це рішення (про відмову російської делегації взяти участь у зимовій сесії — ред.). Наслідком цього, відповідно до 25 статті Статуту Ради Європи і правила 6 правил процедури Парламентської асамблеї, делегація не бере участь у роботі асамблеї протягом 2016 року або, принаймні, доти, поки в Росії не відбудуться чергові парламентські вибори", — зазначила Брассер.

Вона також підтвердила, що напередодні отримала офіційний лист від спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна і голови Ради Федерації Валентини Матвієнко.

Нагадаємо, 18 січня Сергій Наришкін підтвердив, що делегація Росії ухвалила рішення не брати участь у січневій сесії ПАРЄ. Також російська делегація не заплатила за членство в Раді Європи. Заступник голови комітету з економічної політики Ради федерації РФ Сергій Калашников заявив, що Росія не збирається платити, поки не повернеться в ПАРЄ.

Як раніше повідомляли ЗМІ, Росія проігнорує сесію ПАРЄ, щоб уникнути санкцій. Таким чином Парламентська асамблея Ради Європи може стати першим міжнародним органом, який зменшить тиск на РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація