Росіяни заборонили передавати листи Сущенка президенту України та главі МЗС

Росіяни заборонили передавати листи Сущенка президенту України та главі МЗС

Росіяни заборонили передавати листи Сущенка президенту України та главі МЗС

Фото: Facebook/Марк Фейгін

Причини такого рішення наразі невідомі.

Російська цензура не пропустила листи із СІЗО незаконно затриманого у РФ українського журналіста Романа Сущенка, які були адресовані українським державним діячам. Про це заявив його адвокат Марк Фейгін, повідомляє Укрінформ.

"Був сьогодні в СІЗО у Романа Сущенка. Дізнався, що цензура не пропустила його листи, відправлені звичайною поштою президентові Петру Порошенку, главі МЗС Павлу Клімкіну й українському консулові в Москві Геннадієві Брескаленку. Я не дуже розумію, з яких причин це зроблено, а жодних пояснень мені не дають. На мій погляд, це обмежує права мого підзахисного", - сказав Фейгін.

За словами адвоката Сущенка, його підзахисному надходять сотні листів, однак йому передають лише частину з них.

У зв'язку з цим, Фейгін заявив, що подасть скаргу до російської Генпрокуратури.

Нагадаємо, 3 жовтня, з'явилася інформація про арешт Романа Сущенка Лефортовським судом на 2 місяці. Російські силовики стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості, які становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави". Проти українця порушили кримінальну справу за статтею про шпигунство.

Наразі український журналіст утримується під вартою строком до 30 квітня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація