СБУ перенесла допит Порошенка у справі Медведчука

СБУ перенесла допит Порошенка у справі Медведчука

Фото: ТСН.ua/Юлія Желонкіна

Допит мав відбутися 31 травня.

Служба безпеки України перенесла допит Петра Порошенка у кримінальному проваженні щодо Віктора Медведчука, у якому експрезидентн проходить як свідок.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на СБУ.

Допит у справі мав відбутися у понеділок, 31 травня о 15:00. Утім, на прохання адвокатів лідера "Європейської солідарності" його перенесли. Нову дату в СБУ поки не назвали. 

Петро Порошенко - свідок у справі щодо Медведчука і Козака, яких підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів за статтями "вчинення державної зради і замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму".

В Службі безпеки наголошують, що виклик колишнього президента пов'язаний лише з метою "всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження".

Слід зауважити, що допит 31 травня пов'язаний із тим, що 27 травня Порошенко не з'явився до СБУ. Сьогоднішній допит мав бути повторним. 

Як повідомлялося, 11 травня підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму Віктору Медведчуку та його однопартійцю Тарасу Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова. Йдеться, зокрема, про домовленості Медведчука з представниками російського уряду про перереєстрацію в окупованому Криму підприємства з видобутку корисних копалин. Стверджують, що кум Путіна передавав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України через свого соратника Тараса Козака.

У четвер, 13 травня, у Печерському суді міста Києва Медведчуку обрали запобіжний захід: відправили під домашній арешт. Наступного дня на нардепа від фракції "ОПЗЖ" надягли електронний браслет.

Таємне життя Медведчука: які історії роками приховував політик і чому не спілкувався з братом

Таємне життя Медведчука: які історії роками приховував політик і чому не спілкувався з братом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація