Слідчі встановили виконавців вибуху біля телеканалу "Еспресо" - Мосійчук

Слідчі встановили виконавців вибуху біля телеканалу "Еспресо" - Мосійчук

Підозрювані перебувають на окупованих територіях та у Росії.

Народний депутат Ігор Мосійчук заявив про розкриття замаху на його життя, коли зловмисники підірвали скутер біля офісу телеканалу. Про це нардеп написав у своєму Facebook.

За словами нардепа, встановлені виконавці вибуху, частина яких перебуває на тимчасово окупованих територіях, а частина – в Ічкерії.

"Щодо затримання підозрюваних в скоєнні цього жахливого теракту – мені нічого невідомо. За даними слідства терористи контактували з особами на території РФ. Є всі підстави вважати, що контактною особою на території РФ був співробітник ворожих спецслужб", - пише депутат.

Водночас видання Insider з посиланням на власні джерела у СБУ повідомило про затримання кількох підозрюваних у скоєні вибуху. Серед них – кілька громадян України.

"Кілька учасників злочинного угруповання затримані та перебувають у СІЗО. Водночас, ще кілька ймовірних виконавців, а також організаторів, знаходяться на території РФ", - сказав співрозмовник видання.

25 жовтня 2017 року біля телеканалу "Еспресо.ТВ" в повітря злетів начинений вибухівкою скутер, постраждали нардеп Ігор Мосійчук, політолог Віталій Бала та випадкова перехожа Надія Тарасенко. Загинули охоронець депутата Руслан Кушнір та перехожий Михайло Мормель.

Повʼязані теми:

Наступна публікація