Суд призначив запобіжний захід голові ДФС Насірову

Суд призначив запобіжний захід голові ДФС Насірову

Фото: УНІАН

Клопотання прокуратури задоволено частково.

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Йому призначено тримання під вартою строком на 60 діб, до 30 квітня 2017 року.

Розмір застави призначено у розмірі 100 млн грн, хоча прокурори вимагали 2 млрд грн.

У разі внесення застави Насіров буде зобов'язаний з'являтися до суду, на допит до прокуратури чи детективів НАБУ за першого виклику. Йому заборонено буде залишати межі Києва, паспорт громадянина України та закордонний паспорт він буде змушений здати до Міграційної служби. Також голова ДФС буде носити електронний браслет. Окрім того, йому заборонено буде спілкуватися з іншими фігурантами кримінальної справи.

Головуючий суддя зачитав ухвалу після третьої ночі, після 17 годин розгляду справи.

Чим запам'ятався четвертий день розгляду справи Насірова

Чим запам'ятався четвертий день розгляду справи Насірова

Главу ДФС підозрюють у зловживанні службовим становищем та розкраданні державних коштів у сумі понад 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров, діючи в інтересах депутата Онищенка, в рамках "газової справи" безпідставно надавав ряду підприємств можливість податкових зобов'язань у розстрочку.

Його затримали в лікарні "Феофанія" в Києві. НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов'язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам з орбіти колишнього нардепа Олександра Онищенка. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація