Трамп хоче розширити ядерний арсенал США

Трамп хоче розширити ядерний арсенал США

Фото: Reuters

За його словами, Америка відстала в цьому питанні.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв розширити ядерний арсенал країни.

Про це пише Reuters.

За словами американського лідера, Сполучені Штати відстали у цьому питанні, і він має намір домогтися того, щоб США знову опинилися "на вершині".

Як передає РИА Новости, представник Білого дому Шон Спайсер на регулярному брифінгу для ЗМІ 23 лютого заявив, що "США не мають наміру поступатися своєю перевагою в ядерній сфері кому-небудь".

Нагадаємо, що раніше стали відомі подробиці першої телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Путіна. У ході бесіди президент США розкритикував договір про ядерне роззброєння, назвавши його вигідним тільки Росії.

Про це пише Reuters з посиланням на два джерела в адміністрації президента і колишнього американського чиновника, знайомого з вмістом телефонної розмови.

Джерела розповіли, що, коли під час розмови Путін підняв питання про можливе продовження договору від 2010 року, відомого як СНО-3, Трамп зробив паузу і звернувся до своїх помічників з питанням, що це взагалі за договір. У підсумку Трамп заявив Путіну, що договір був однією з невдалих угод, укладених адміністрацією Барака Обами.

Білий дім відмовився від коментарів. Також не вдалося отримати коментар з боку Кремля.

Нагадаємо, що під час передвиборних дебатів у 2016 році Трамп заявляв, що Росія "перехитрила" Сполучені Штати з договором. Трамп називав неправильним те, що договір дозволяв Росії продовжувати проводити ядерні боєголовки, в той час як Сполученим Штатам — ні.

Росія відмовилася скоротити ядерний арсенал в обмін на зняття санкцій США

Росія відмовилася скоротити ядерний арсенал в обмін на зняття санкцій США

Повʼязані теми:

Наступна публікація