У ГПУ стверджують, що людям Сакварелідзе пропонують "нові вакансії"

У ГПУ стверджують, що людям Сакварелідзе пропонують "нові вакансії"

Фото: УНІАН

Заступник Шокіна вже відреагував на заяву Куценка. 

Прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко заявив про те, що обшуки у людей із команди заступника глави ГПУ Давіда Сакварелідзе, які займалися справою "діамантових прокурорів", не влаштовували.

"У вівторок (22 березня – Ред.) за участі Генпрокурора відбулася нарада з його заступниками, де були внесені ті чи інші пропозиції, у тому числі обговорювалися можливі обшуки. Відповідні питання були обговорені, генпрокурор висловив думку щодо недоцільності проведення таких обшуків", - цитує "Українська правда" слова Куценка.

Він додав, що заява нардепа від БПП Мустафи Найєма про обшуки не відповідає дійсності.

"Думаю, що треба зняти будь-які спекуляції, тому що є такі окремі депутати, в тому числі є такий Найєм, який на всю країну заявляє, що обшукали представників Давіда (Сакварелідзе - Ред.). Це не відповідає дійсності. Жодна з осіб, яка працювала у справі "діамантових прокурорів" – не обшукувалася, таке питання наразі не розглядається", - додав він.

Окрім цього, за словами Куценка, прокурорів із команди Сакварелідзе не звільняють, а "пропонують нові вакансії".

Також, за словами прокурора ГПУ, вручення попереджень про звільнення людям Сакварелідзе не означає звільнення.

"Попередження про вивільнення не означає, що людину звільняють. Це означає, що її підрозділ скорочується, їй пропонують нову посаду і як наслідок - наказ про призначення на іншу вакантну посаду", - додав прокурор.

Тим часом сам Сакварелідзе повідомив про те, що рапорти про призначення прокурорів на нові посади були підписані ще два місяці тому і передані  Шокіну, який обіцяв перепризначити вказаних людей. 

"Слово він, на мій превеликий жаль, не дотримав, і всю мою команду продовжують тримати в підвішеному стані, а пару днів назад, крім усього іншого, почали вручати хлопцям повідомлення про звільнення. Тобто ми маємо таку ситуацію: були люди, які чесно працювали, не побоялися братися за корупціонерів всіх мастей, включаючи близьких до керівництва ГПУ, і в результаті - поплатилися за це, ставши об'єктом помсти Шокіна і його команди", - йдеться у повідомленні Сакварелідзе у соцмережі Facebook.

 

Смотрел медиа-реакцию Шокина, которую уже привычно озвучивал его личный "спикер". Меня очень удивляет наглость и упертос...

Опубликовано Davit Sakvarelidze 27 марта 2016 г.

 

Нагадаємо, вчора, 24 березня, команді заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе повідомили про обшуки.  Повідомлення про ймовірні обшуки отримав заступник начальника відділу процесуального керівництва Віталій Опанасенко, якому зателефонували з Генпрокуратури.

Напередодні Сакварелідзе повідомив, що двоє слідчих з його команди, які вели справу "діамантових прокурорів", отримали повідомлення про звільнення. Заступник генпрокурора назвав це "широкомасштабним наступом".

При цьому, прокурор ГПУ Владислав Куценко звинуватив команду Сакварелідзе у безвідповідальному ставленні до скандальної справи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація