У справі про держзраду Януковича допитають Яценюка

У справі про держзраду Януковича допитають Яценюка

Фото: УНІАН

Загалом прокурори планують допитати 150 свідків.

Колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який під час Революції Гідності зустрічався з позбавленим звання президента Віктором Януковичем, допитають у суді.

Про це заявив прокурор Руслан Кравченко, пише УНІАН.

"Яценюк - так. Яценюк був допитаний як свідок під час здійснення досудового розслідування. Кличко і Тягнибок не допитувалися як свідки, тому що вони не володіють інформацією, яка є корисною для досудового розслідування щодо даного злочину. В суд буде викликатись тільки Яценюк", - уточнив він.

За словами Кравченка, допит відбудеться у справі про держзраду Януковича.

Окремо прокурор зазначив, що загалом сторона обвинувачення планує допитати 150 свідків у справі.

Нагадаємо, раніше суд переніс засідання у справі про держзраду Януковича на кінець травня. Адвокатам Януковича знову надали час, щоб ознайомитися з наданими прокуратурою матеріалами.

4 травня відбулося перше судове засідання у справі за обвинуваченням Віктора Януковича у державній зраді. Захист просив суд відкласти підготовче засідання до рішення Апеляційного суду про зміну підсудності справи, однак клопотання було відхилено. Суд також дозволив організувати відеоконференцію для участі Януковича у наступному засіданні. Захист позбавленого звання президента України Віктора Януковича заявив, що його допит за допомогою відеоконференції повинн бути організований за процедурою міжнародної правової допомоги. Такий варіант "зробить неможливим нівелювання звинуваченням свідчень Віктора Януковича".

Повʼязані теми:

Наступна публікація