Україна потребує оборонної зброї – Клімкін

Україна потребує оборонної зброї – Клімкін

Фото: Право на владу

Урядовець переконаний, що військово-технічне співробітництво в США буде тривати

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна потребує оборонної зброї, зокрема, високотехнологічної зброї.

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства сказав в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна ", відповідаючи на питання, чи має потребу Україна в оборонній летальній зброї.

"Ми однозначно потребуємо його. Я, правда, завжди кажу, що не люблю цього поділу - на летальну і нелетальну. Є чітке поняття оборонної зброї. Нам вона необхідна", - підкреслив Клімкін.

"Нам однозначно необхідно більше високотехнологічної зброї, нам необхідна ефективна взаємодія зі Сполученими Штатами і НАТО, причому в багатьох сферах", - заявив міністр.

Також він переконаний, що така взаємодія сьогодні реально вже починає приносити результати. "І, головне, по реакції наших друзів і колег, я розумію: вони бачать, що результати є", - додав глава МЗС.

Разом з тим він додав, що у нього склалося враження, що люди з нової американської адміністрації президента Дональда Трампа "мають чіткі переконання і готовність їх відстоювати".

"Як це буде здійснюватися з точки зору поставок нам зброї, інших питань - над цим будемо працювати. Військово-технічне співробітництво однозначно буде тривати і, що найголовніше - розвиватися ", - заявив Клімкін.

Також Клімкін розказав про підготовку зустрічей з членами адміністрації Трампа. 

"Ми зараз підбираємо дату, коли можна було б найімовірніше зустрітися одразу і з Тіллерсоном, і з новопризначеним радником з національної безпеки Макмастером, і з новим міністром оборони Меттісом, оскільки є багато аспектів, котрі необхідно обговорювати з різними членами нової американської адміністрації", - сказав Клімкін.

Говорячи про підготовку зустрічі президентів України і США Петра Порошенка й Дональда Трампа в Америці, міністр зазначив, що йому з цією метою доведеться здійснити ще один візит до Сполучених Штатів, і цей візит має стати офіційним. 


Повʼязані теми:

Наступна публікація