Українські політсили та ГО вимагають заборонити ОПЗЖ та "Партію Шарія" в Україні

Українські політсили та ГО вимагають заборонити ОПЗЖ та "Партію Шарія" в Україні

Фото: УНІАН

Вони переконані, що існують всі законодавчі підстави скасувати реєстрацію цих двох партій, "оскільки їхня діяльність загрожує територіальній цілісності та суверенітету України".

Низка громадських організацій та партій звернулася до громадської ради при Міністерстві юстиції з вимогою заборонити діяльність проросійських "Опозиційної платформи – За життя" та "Партії Шарія".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресконференцію представників організацій.

Керівник штабу партії "Національний корпус" Максима Жоріна заявив, що раніше його політична сила звернулася з вимогою заборонити ці дві партії до Служби безпеки України та Міністерства юстиції, а також подала позов щодо заборони "Партії Шарія" до Окружного адміністративного суду Києва. Проте жодної відповіді від цих трьох установ ще не отримано.

Сьогодні політичні партії та громадські організації знову подали до громадської ради при Міністерстві юстиції аналогічну вимогу про заборону "Партії Шарія" та ОПЗЖ. Вони переконані, що існують всі законодавчі підстави скасувати реєстрацію цих двох партій, "оскільки їхня діяльність загрожує територіальній цілісності та суверенітету України".

Своєю чергою, правозахисниця Ольга Касьян зазначила, що ці обидві політичні сили жодним чином не ототожнюють себе з Україною, а ОПЗЖ як парламентська партія, продукує антиукраїнські законопроєкти, зокрема, щодо урівняння статусу загиблих та побитих "майданівців" з "беркутівцями" та іншими правоохоронцями, які "били та вбивали учасників Революції гідності"

На думку представника Руху ветеранів України Антона Колумбета, нині в Україні відчувається реванш проросійських сил у рамках провадження Росією гібридної агресії і, відповідно, на таку агресію має бути аналогічна гібридна протидія держави Україна, яка має заборонити діяльність будь-яких проросійських партій в Україні. Він вважає, що зараз вистачає правових механізмів щодо заборони "Партії Шарія", навіть не враховуючи її політичну спрямованість. За його словами, йдеться про непрозорість фінансування, коли кошти від російських спонсорів партії перекидають на ФОПи, які нібито роблять пожертви для цієї партії.

Окрім того, він заявив, що спеціально для проросійських політиків вже придбано 4 сертифікати на платні камери у слідчому ізоляторі Києва. Ці сертифікати призначені для проросійських політиків Юрія Бойка, Віктора Медведчука, Вадима Рабіновича та Анатолія Шарія.

"Ми всі сповідуємо гуманістичні принципи, тому після того, як ворогам української держави буде надана правова оцінка і вони займуть заслужене місце в слідчих ізоляторах, ми дізналися, що Міністерство юстиції запустило нову послугу – покращення умов перебування у слідчих ізоляторах для найбільш поважних клієнтів. Ми скинулися і придбали 4 сертифікати у державну установу «Київський слідчий ізолятор». Оплатили послуги наперед за покращені умови перебування у СІЗО. У нас є 4 чудових сертифікати. До них прикладається ще заява на конкретне прізвище. Пане Бойко, пане Медведчук, пане Рабинович і пане Шарій, вас чекають комфортні зручні слідчі ізолятори Києва, де ви будете повністю захищені від коронавірусної хвороби”, - сказав Колумбет.

Своєю чергою, голова громадської ради при Мін`юсті Василь Гончарук зазначив, що сьогоднішня заява щодо заборони ОПЗЖ та "Партії Шарія" буде розглянута громадською радою наступного тижня і за результатами розгляду буде звернення як до Міністерства юстиції, так і до інших державних органів з вимогою скасувати реєстрацію цих двох політичних сил.

Раніше повідомлялося, що представники "Національного Корпусу" в Дніпрі заклеїли заклики до референдуму, що розмістив як політичну рекламу місцевий депутат від ОПЗЖ Сергій Нікітін.

Нардеп від "ОПЗЖ" Волошин облаяв і вдарив чоловіка, який облив його зеленкою

Нардеп від "ОПЗЖ" Волошин облаяв і вдарив чоловіка, який облив його зеленкою

Повʼязані теми:

Наступна публікація