У США представники обох партій Конгресу хочуть з'ясувати, як виник коронавірус

У США представники обох партій Конгресу хочуть з'ясувати, як виник коронавірус

Фото: pixabay.com

За проведення розслідування виступає, зокрема, група американських конгресменів.

Ідея про проведення Конгресом США розслідування обставин поширення нового коронавірусу користується підтримкою законодавців від обох американських партій.

Про це в ефірі Fox News заявив член Палати представників Джош Готтхаймер (демократ від штату Нью-Джерсі).

Раніше понад 200 конгресменів-республіканців почали вимагати від спікера Палати представників Ненсі Пелосі провести в Конгресі розслідування обставин поширення коронавируса. Як уточнив Готтхаймер, багато демократів також домагаються цього. "Я вже понад рік працюю над цим.

За проведення розслідування виступає, зокрема, група американських конгресменів, в яку входять майже 30 демократів і приблизно стільки ж республіканців. Одним з її співголів є Готтхаймер.

"Думаю, ми з колегами дотримуємося єдиної думки щодо того, що в цьому питанні потрібно докопатися до суті і з'ясувати, як з'явився вірус. Це означає проведення розслідування", — резюмував Готтхаймер.

Також президент США Джо Байден наказав американським розвідслужбам "подвоїти зусилля" в розслідуванні походження пандемії COVID-19.

Американський лідер пояснив, що в останньому аналізі щодо походження COVID-19 розвідувальне товариство зосередилося навколо двох основних сценаріїв: витоку з лабораторії і контакт з зараженою твариною.

У США раніше заявляли про "підстави вважати", що китайські дослідники з Уханьского інституту вірусології (WIV) заразилися коронавірусною інфекцією за кілька місяців до початку пандемії COVID-19.

У Білому домі засумнівалися щодо походження коронавірусу — "Секретні матеріали"

У Білому домі засумнівалися щодо походження коронавірусу — "Секретні матеріали"

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація