Зеленський скликав РНБО через Конституційний суд

Зеленський скликав РНБО через Конституційний суд

Фото: Національний банк України

На засіданні розглядалося питання конституційної кризи.

У вівторок, 29 грудня президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони для вирішення питання виходу із конституційної кризи.

Про це повідомила прессекретарка президента Юлія Мендель в коментарі "Українській правді". Також про це написав член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко на своєму Telegram-каналі.         

"Сьогодні (29 грудня – ред.) президент Володимир Зеленський скликав засідання Ради Національної безпеки та оборони, на якому, зокрема, розглядалися питання конституційної кризи", - сказала Мендель. 

Вона повідомила, що деталі засідання будуть повідомлені офіційно пізніше. Саме засідання вже закінчилося.

Водночас, як пише Лещенко, на засіданні РНБО розглядалася ситуація щодо глави Конституційного суду Олександра Тупицького. Очікується, що Володимир Зеленський видасть указ про відсторонення Тупицького з посади терміном на місяць згідно зі статтею 154 Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, у Офісі Генпрокурора сьогодні не змогли особисто вручити підозру Олександру Тупицькому. Голову КСУ підозрюють в можливому підкупі свідка та наданні завідомо неправдивих свідчень у 2018-2019 роках. Тупицький ще вранці попередив, що не зможе прийти через особисті обставини. Саме тому підозру йому надішлють поштою.

Тупицький не прийшов до Офісу Генпрокурора, але підозру йому вручать – надішлють поштою

Тупицький не прийшов до Офісу Генпрокурора, але підозру йому вручать – надішлють поштою

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандальне рішення КСУ
Наступна публікація